Recepten

Quorn Fijngehakt Chili Taco Cups

Met een snel bereide chili con carne maak je gegarandeerd het hele gezin blij. Serveer je het in individuele taco cups met toppings naar eigen keuze, dan wordt het avondeten nóg prettiger. Pas de pittigheid aan naar smaak.

Voor 4-6

30 min

Kost wat moeite

433 cal
(Per portie)

15 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarisch fijngehakt

Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 350 gr. Quorn Vegetarisch Fijngehakt (2 verpakkingen gehakt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 - 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 - 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 - 1 theelepel kaneel
  • 100 ml groentebouillon
  • 400 gr. tomaten in stukjes, uit blik
  • 400 gr. kidneybonen (of gemengde bonen) uit blik, uitgelekt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels gehakte koriander, en wat extra blaadjes om te garneren
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 lente-uitjes (voor kinderen: voorzichtig snijden met een schaar)
  • 1/2 komkommer (voor kinderen: in ringen snijden met een bestekmes)
  • 4-6 grote tortilla wraps
  • 1/4 ijsbergsla (met een schaar in reepjes geknipt)
  • 8 cherrytomaten, in vieren gedeeld
  • 100 gr. cheddar, geraspt

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC / 350ºF / gasstand 4. Verhit de olie in een grote pan met deksel. Bak de ui en knoflook 2 minuten, voeg daarna het chilipoeder, de komijn en de kaneel toe en kook een minuut. Roer de Quorn Fijngehakt erdoor en strooi de kruiden er overheen. Roerbak 1 minuut.
  2. Voeg de groentebouillon, gehakte tomaten, uitgelekte bonen, tomatenpuree, tomatenketchup en oregano toe. Breng op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper en roer de koriander erdoor. Dek af en laat 10 minuten sudderen.
  3. Bereid de garnering voor door de yoghurt, de lente-uitjes en de komkommer door elkaar te mengen. Zet even opzij om alles te laten inwerken.
  4. Gebruik voor de bereiding van de taco cups koekvormpjes van 12 cm of een glas van 12 cm om cirkels uit de tortilla's te snijden. Maak er zoveel mogelijk. Plaats deze in een diepe muffinbakvorm met minstens 6 openingen. Schuif het in de oven en bak 12-14 minuten, tot de cups goudkleurig en knapperig zijn.
  5. Voor het opdienen leg je de chili en warme taco cups op tafel, samen met de yoghurt, sla, tomaten en geraspte kaas in aparte schaaltjes. Schep wat Quorn chili in de taco cups en laat iedereen de eigen toppings kiezen.

Chefs tip

Om grotere taco cups te maken en afval te vermijden, plaats je een bakplaat in een voorverwarmde oven (170ºC / 325ºF / gasstand 3) met daarop een licht ingevette metalen bak met platte bodem en een diameter van ongeveer 10-12 cm en een hoogte van ongeveer 10 cm (of een andere hittebestendige bak/schaal). Plaats een hele tortilla van 25 cm over de bovenkant en laat deze ongeveer 6 tot 8 minuten knapperig worden. Haal voorzichtig van de bak en herhaal, afhankelijk van de hoeveelheid tortilla's. Leg opzij tot ze nodig zijn.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten