Recepten

Quorn Fijngehakt, Zoete Aardappel en Zwarte Bonen Chipotle Burrito

Maak je avondmaal extra pittig met dit verse, smakelijke en Mexicaans-geïnspireerde recept. Deze heerlijke, smaakvolle burrito wordt gevuld met Quorn Fijngehakt, zoete aardappel en zwarte bonen. Hou je van pittig? Voeg dan wat extra jalapeñopeper toe!

Voor 4

65 min

Een uitdaging

844 cal
(Per portie)

28,4 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarisch fijngehakt

Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

Voor de Zoete Aardappel:
  • 1 zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes van ca. 2 cm gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
Voor de Chili:
  • Twee pakken Quorn Vegetarisch Fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 witte ui, zeer fijn gefruit
  • 4 knoflooktenen, geperst
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels chipotle chilli saus
  • 400 g tomaten in stukjes, uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 g zwarte bonen uit blik, uitgelekt
  • Zout en peper naar smaak
Voor de Salsa:
  • 200 g kerstomaten
  • ¼ rode ui, zeer fijn gefruit
  • ½ grote rode peper, zaadjes verwijderd en klein gesneden
  • 1 theelepel extra virgine olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Om te serveren:
  • 4 grote, volkoren tortillawraps
  • 200 g langkorrelige rijst, gekookt
  • Verse koriander, fijngehakt
  • IJsbergsla
  • Avocado, in plakjes
  • Geraspte kaas
  • Zure Room

Recept

  1. Verwarm de oven voor op {1}180 C / 160 Fan / Gas 4. Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, het gerookte paprikapoeder en de chilivlokken. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de zoete aardappelblokjes ongeveer 20 minuten. Start ondertussen met het maken van de chili.{1}
  2. Zet een diepe pan op medium-laag vuur en voeg de olie toe. Wanneer de olie verwarmd is, voeg je de uien toe. Bak deze gedurende 2-3 minuten. Vervolgens voeg je de knoflook toe, samen met de komijn, de koriander, het gerookte paprikapoeder en de jalapeñopeper. Bak dit 2 minuten. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het Quorn Fijngehakt toe. Laat dit 10 minuten sudderen. Haal intussen de zoete aardappelblokjes uit de oven. Voeg deze, samen met de zwarte bonen, toe aan de chili. Laat het geheel nog even 5 minuten koken.
  3. Om de salsa te maken, doe je alle ingrediënten in een kom. Zet apart.
  4. Om de burrito's te maken, leg je vier grote, volkoren tortillawaps onder de grill of in een droge pan. Wanneer de wraps warm zijn, verdeel je de rijst, koriander, chili, salsa, sla, avocado, geraspte kaas en zure room gelijkmatig over de wraps. Vouw de burrito op door één kant naar de binnenkant van de burrito te vouwen, terwijl je met je vingers de vulling op z'n plek houdt. Vouw vervolgens alle zijkanten naar het midden van de burrito toe, en rol de burrito stevig op. Snij de burrito vervolgens doormidden.
  5. Dit recept is voor 4 personen, met 1 burrito per portie.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten