Loading
Recepten

Quorn dikbelegde chilihotdog

Trakteer jezelf deze zomer met deze dikbelegde chilihotdogs. Heerlijke Quorn vegetarische worstjes, bedekt met zelfgemaakte chilisaus en gesmolten kaas. Versier hem met onze favoriete toppings ui, koriander en rode chili, want zo is een hotdog op zijn best. Serveer hem met frieten van zoete aardappel en rozemarijn om het hele gezin extra te verwennen.

Voor 4

85 min

Een uitdaging

672 cal
(Per portie)

32 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarische chipolatas

Ingrediënten

Voor de chilisaus:
  • 150 g Quorn vegetarisch fijngehakt
  • 1 eetlepel olie
  • ½ kleine witte ui, fijngehakt
  • 1 geplet lookteentje
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 koffielepel gerookte paprika
  • ½ koffielepel chilipoeder
  • 200 g gehakte tomaten in blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ¼ eetlepel bruine suiker
  • 1 groentenbouillonblokje, opgelost in 200 ml kokend water
Voor de zoete aardappelfrieten:
  • 2 grote zoete aardappelen, gewassen en schoongewreven, gesneden in frieten van 1,25 cm
  • 2 eetlepels olie
  • ½ koffielepel zout
  • ½ koffielepel zwarte peper
  • ½ eetlepel roosmarijn
Voor de hotdogs:
  • 8 Quorn vegetarische chipolata’s (2 pakjes)
  • 4 hotdogbroodjes, doormidden gesneden
  • 80 g fijngemalen cheddar
  • ½ kleine witte ui, fijngehakt
  • 5 g fijngehakte verse koriander
  • 1 rode chilipeper, fijngeneden

Recept

  1. Voor de chilisaus zet u een sauspan op een halfhoog vuur. Giet de olie erin. Voeg wanneer die warm is de uien erbij en bak die 3 tot 4 minuten. Voeg er dan de look, de oregano, het gerookte paprikapoeder en het chilipoeder aan toe. Blijf nog een minuut roeren. Voeg er dan de Quorn vegetarisch fijngehakt, de gehakte tomaten, de tomatenpuree, de bruine suiker en de groentenbouillon bij. Meng goed en zet het vuur zacht. Laat 15 minuten sudderen.
  2. Voor de zoete-aardappelfrieten: verwarm de oven voor op 220°/ventilator 180°/gas 6. Doe de zoete-aardappelfrieten, de olie, het zout, de zwarte peper en de rozemarijn in een kom en meng alles goed. Schik ze op één laag in een lage ovenschaal en zet die 35 minuten in de oven. Schud ze lichtjes door mekaar halverwege de baktijd. Voeg de laatste 20 minuten de Quorn vegetarische chipolota's erbij en laat die meebakken.
  3. Voor de hotdogs: leg twee chipolata's tussen elk broodje. Doe er de chilisaus met Quorn vegetarisch fijngehakt, de gegratineerde kaas, de witte ui, de koriander en de rode chilipeper bij. Dien op met de zoete aardappelfrieten.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten