Loading
Recepten

Pizzarolletjes

Kinderen zijn dol op deze smakelijke pizzarolletjes als lunch, als vieruurtje of bij het avondeten. Maar ook voor volwassenen is dit een superlekker aperitiefhapje.

Voor 12

30 min

Kost wat moeite

198 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarisch fijngehakt

Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 150 g pack Quorn Fijngehakt
  • ½ eetlepel vegetarische Worcestershiresaus of sojasaus
  • 1 theelepel oregano
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 bolletje vegetarische mozzarella, in stukken gescheurd
  • 10 g geraspte vegetarische Emmental
  • Voor het deeg
  • 300 g tarwebloem
  • 5 g instant gist
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 240°C. Om het deeg te maken, doe de bloem in een grote kom en roer er de gist en het zout doorheen. Maak een putje in de bloem, vul met 200 ml warm water en meng door elkaar tot je een zacht en nog vrij vochtig deeg bekomt. Plaats op een licht bebloemd oppervlak en kneed 5 min. tot het deeg glad is. Dek af met een propere doek en zet opzij in een warme ruimte om het deeg te laten rijzen tot het dubbel zo groot is.
  2. Doe de olie intussen in een middelgrote pan en voeg het Quorn Fijngehakt toe. Bak 2 min. en voeg vervolgens 1 eetlepel tomatenpuree toe, de vegetarische Worcestershiresaus of sojasaus en de oregano. Roer en haal van het vuur.
  3. Haal het deeg uit de kom en kneed kort om de overtollige lucht uit het deeg te verwijderen. Rol het deeg uit tot 1 cm dikte (ongeveer 10 x 20 cm). Bestrijk met de resterende tomatenpuree. Bestrooi met de Fijngehakt mengeling en duw zachtjes tot het Fijngehakt in het deeg verdwijnt. Werk af met mozzarella en Emmental. Rol op tot een grote worst en snij in rolletjes van 2 cm dik. Plaats op een bakplaat en laat 10 min. rusten zodat het deeg opnieuw kan rijzen.
  4. Bak 10 minuten, dek af en laat 2-4 min. verder bakken tot het deeg goudbruin is.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten