Loading
Recepten

Piri Piri Filets met zelfgemaakte koolsla

Dit heerlijke en eenvoudige recept voor Piri Piri Quorn Filets is perfect als lunch of voor een licht doordeweeks avondmaal. Dit lekkere gerecht met precies de juiste hoeveelheid specerijen zal zeker een van de gezinsfavorieten worden. Serveer het met een vegetarische zelfgemaakte koolsla en maïskolf.

Voor 2

70 min

Kost wat moeite

230 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische filets

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

Rode koolsla
  • 1 ½ el vetarme mayonaise
  • 1 ½ el natuuryoghurt
  • ½ tl graanmosterd
sap van een halve citroen
  • ¼ kleine rode kool, fijngesneden
  • 1 ½ middelgrote wortelen, geschild en geraspt
  • ½ kleine rode ui, fijngesneden
  • Vers gemalen zwarte peper

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C/Gasstand 6.
  2. Doe de Quorn Filets in een kom met de piri-pirisaus en meng tot de filets volledig bedekt zijn. Dek af en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
  3. Leg de gemarineerde Quorn Filets op een licht geoliede bakplaat en laat ze gedurende 15 minuten bakken tot de kerntemperatuur is bereikt.
  4. Bereid ondertussen de koolsla. Meng de mayonaise, yoghurt, mosterd en het citroensap in een kom. Voeg de rode kool, geraspte wortel en rode ui toe en meng goed tot alle groenten zijn bedekt met het mayo-mengsel. Zet in de koelkast.
  5. Vul een grote pan met voldoende water voor de maïskolf en breng aan de kook.
  6. Laat de maïs in het kokende water vallen, dek af en zet het vuur lager. Laat 6–8 minuten koken tot de korrels zacht zijn.
  7. Neem dan een droge braadpan en bak de kolf bruin.
  8. Snijd elke Quorn Filet in 6 stukken en serveer ze met de koolsla en maïs.

Top tip: Lekker met frietjes of rijst! Dit eenvoudige recept is ook heerlijk in combinatie met andere marinades zoals Cajun en BBQ.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten