Loading
Recepten

Recept voor Linguini met Citroen en Spaanse Pepers

Overheerlijk zijn ze, deze pittige linguine met limoen en chili, recht uit Italië. Kunstig goudbruin gebakken Quorn-blokjes in limoensap en olijfolie, naar een hoger niveau getild met look en chili. Werk af met room, geraspte limoenschil en een vleugje basilicum. Zo klaar, smelt in de mond, lekker en gezond!

Voor 4

15 min

Makkelijk

451 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 300g Quorn vegetarische stukjes
  • 1 blokje groentebouillon
  • 225g gedroogde linguini of spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zeste en sap van 1 citroen
  • 1 knoflookteentje, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, in kleine stukjes gesneden
  • Gemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels verse basilicum, fijngesneden

Recept

  1. Los het bouillonblokje op in een grote pot met water en kook hierin de linguini volgens de instructies vermeld op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een bakpan, bak hierin de Quorn stukjes en overgiet ze met het citroensap. Bak gedurende 5 à 6 minuten. Roer regelmatig om.
  3. Voeg de look en de rode chilipeper toe en bak gedurende 3 minuten. Roer alles regelmatig om.
  4. Giet de linguini af en voeg ze toe bij de Quorn stukjes, samen met de zeste van citroen en kruid goed af met zwarte peper. Werk af met basilicum en serveer.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten