Recepten

Pasta met spinazie-pestosaus, broccoli en Quorn fish-free lemon & pepper filets

Houd je van pasta en ben je toe aan een nieuw recept? Deze bijzondere vegan variant op de bekende pasta pesto heb je vast nog niet geprobeerd! Maak je eigen pesto van spinazie en garneer met vegan visfilets van Quorn. Succes gegarandeerd! Staat deze heerlijke pasta vanavond bij jou op tafel?

Voor 4

30 min

Kost wat moeite

703 cal
(Per portie)

Veganistisch

Gemaakt met Lemon & Pepper Fish-Free Fillets

Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten
Geen soja

Ingrediënten

  • 400g Quorn Lemon & Pepper Fish-Free Fillets
  • 1 broccoli
  • 350g maccheroni
  • 400g spinazie
  • 250g cherrytomaten
  • 30g basilicum
  • 75g walnoten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ citroen, alleen het sap
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 3 el edelgistvlokken
  • zout en peper

Recept

  1. Verwarm de oven op 220C.
  2. Verdeel de Lemon & Pepper Fish-Free Fillets over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de filets 22 minuten.
  3. Kook de maccheroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Halveer de cherrytomaten en snijd de broccoli in roosjes. Verwijder de harde buitenkant van de stronk en snijd de stronk in dunne plakjes. Kook de broccoli in ruim zout water in 4-5 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.
  5. Hak de walnoten grof in de keukenmachine. Voeg hier basilicum en de helft van de spinazie aan toe en maal fijn. Voeg de knoflook, edelgistvlokken, extra vierge olijfolie en het citroensap toe en blend tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de pestosaus toe aan de maccheroni en roer hier ook de cherrytomaten, broccoli en achtergehouden spinazie doorheen. Garneer de pasta met reepjes filet.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten