Recepten
Papaya Salade met Appel-Balsamico Azijn en Quorn Vegetarische Stukjes
Een heerlijk licht gerecht.
Voor 4
30 min
Makkelijk
341 cal
(Per portie)
Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen
Arm aan verzadigde vetten
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 280 g Quorn vegetarische stukjes
- 8 eetlepels appel-balsamicoazijn
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel gedroogde chilizaadjes
- Een snufje kaneel
- Een snufje gemalen kruidnagel
- 2 papaya's, geschild en in stukjes gesneden
- 1/2 komkommer, geschild en in zeer dunne linten gesneden
- 2 middelgrote wortels, geschild en in dunne repen gesneden
- 4 lente-uitjes, fijngesneden
- 80 g granaatappelpitjes
- 10 g koriander, fijngehakt
- 10 g muntblaadjes, fijngehakt
- 100 ml versgeperst sinaasappelsap
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- Een snufje zout en zwarte peper
Recept
- Combineer de ingrediënten voor de marinade in een kom, voeg de Quorn Vegetarische Stukjes toe, roer goed door elkaar, dek af en zet 20 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de gemarineerde Quorn Vegetarische Stukjes op een licht ingevette bakplaat en bak ze in het midden van de oven 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Combineer de ingrediënten voor de salade en meng ze goed door elkaar. Sprenkel de dressing eroverheen.
- Doe de salade in een schaal en verdeel er de Quorn Vegetarische Stukjes over. Garneer met een paar takjes munt.