Loading
Recepten

Oosters crispy Quorn fijngehakt met paksoi en basmatirijst

Het vegetarische aanbod is de laatste jaren zo gegroeid dat er voor elk vleesproduct wel een vegetarische variant te vinden is! Vervang gehakt bijvoorbeeld eens door vegetarisch gehakt van Quorn. Met deze heerlijke Oosterse maaltijd kom jij de week wel door!

Voor 4

10 min

Makkelijk

202 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarisch fijngehakt

Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 300g basmatirijst
  • 300g Quorn Vegetarisch Fijngehakt
  • 2 Shanghai paksoi
  • 4 bosui
  • 1 limoen, het sap
  • 15g koriander
  • 15g platte peterselie
  • 15g munt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 5 cm gember, geraspt en in fijne reepjes gesneden
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl honing
  • 2 tl Chinese 5 spice kruiden
  • 1 tl sesamolie
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Recept

  1. Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de Shanghai paksoi in reepjes en verwijder de steeltjes van de kruiden. Snijd de bosui fijn en houd een derde apart voor het garneren.
  3. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en voeg het fijngehakt samen met de knoflook en gember toe aan de pan en roerbak het geheel 2 minuten op hoog vuur.
  4. Voeg het limoensap, de sojasaus, honing, Chinese 5 spice kruiden en sesamolie toe aan de pan en roer alles goed door zodat het gehakt de smaak van de kruiden kan opnemen. Voeg ook de Shanghai paksoi en bosui toe aan de pan en roerbak het geheel nog 5 minuten. Proef, en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer het crispy gehakt samen met de basmatirijst en de verse kruiden en garneer met de achtergehouden bosui.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten