Recepten

Vegetarische Moussaka met Aubergines en Quorn Fijngehakt

Deze heerlijke veggie versie van een klassieke Griekse Moussaka met Quorn Fijngehakt en Aubergine is een heerlijke weekendtraktatie waarvan het hele gezin zal genieten.

Voor 4

90 min

Een uitdaging

383 cal
(Per portie)

20 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarisch fijngehakt

Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 300 g Quorn vegetarisch fijngehakt
  • 250 g aardappelen, in schijfjes van 1 cm gesneden
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • 1 middelgrote ui, gepeld en fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 tl paprika
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/2 tl gedroogde munt
  • 250 ml tomatenpassata
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 el puree van zongedroogde tomaten
  • 250 ml tomatenpassata
  • 2 middelgrote aubergines, in schijven van 1 cm gesneden
  • 200 ml ongezoete Griekse yoghurt
  • 1 scharrelei
  • 1/2 tl vers geraspte muskaatnoot
  • snufje suiker
  • 50 g vegetarische Parmezaan
  • zout en peper om op smaak te brengen

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C, vet één middelgrote ovenschotel in
  2. Doe de aardappelen in een kom en voeg 1 el olijfolie en 1/2 tl zout toe, meng door elkaar en leg op een bakplaat. Laat de aardappelschijfjes gedurende 25 minuten bakken en draai ze halverwege om. Verminder de oventemperatuur tot 180°C.
  3. Verwarm ondertussen 1 el olijfolie in een grote braadpan. Fruit de ui gedurende 5 minuten op een matig vuur, voeg dan de teentjes knoflook toe en laat nog een minuutje verder fruiten.
  4. Voeg de oregano, paprika, kaneel en gedroogde munt toe en fruit gedurende 1 minuut. Voeg de puree van zongedroogde tomaten en de passata toe en laat 10 minuten sudderen. Breng op smaak. Neem de pan van het vuur en voeg het Quorn fijngehakt toe.
  5. Bak ondertussen de schijven aubergine gedurende 30 seconden aan elke kant.
  6. Klop de yoghurt met het ei, de muskaatnoot en de suiker.
  7. Verdeel de aubergines in 3 porties. Schik een laag aubergines in de ingevette ovenschotel, gevolgd door een laag gebakken aardappelschijfjes en vervolgens een laag fijngehakt. Druk aan en herhaal. Eindig met een laag aubergines en druk aan.
  8. Giet het yoghurtmengsel erover, laat het door de gaatjes in de aardappellaag druppelen en bestrooi met vegetarische Parmezaan.
  9. Bak gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven of tot de bovenkant mooi bruin en gloeiend heet is.
  10. Laat 5-10 minuten rusten.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten