Recepten

Mango Salsa Fajita met Quorn Vegetarische Stukjes

Geniet van een heerlijke wrap met gebakken en gekruide Quorn stukjes met verse mango en avocado.

Voor 2

50 min

Kost wat moeite

430 cal
(Per portie)

21 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 175 g Quorn vegetarische stukjes
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • ½ ui, in ringen gesneden
  • ½ rode paprika, in dunne plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gedroogde chilizaadjes
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • schil en sap van ½ limoen
Salsa
  • ½ mango, in blokjes gesneden
  • ½ rode ui, in stukjes gesneden
  • ¼ theelepel citroensap
  • 2 theelepels mangochutney
  • ½ rijpe avocado, ontschild, ontpit en in plakjes gesneden
  • 2 tortilla's, opgewarmd
  • Verse koriander, fijngehakt

Recept

  1. Verhit de plantaardige olie in een grote pan met anti-aanbaklaag. Voeg de Quorn Stukjes toe en bak ze 5 minuten of tot ze goudbruin kleuren. Voeg de ui en paprika toe, en bak nogmaals 5 minuten of tot ze zacht zijn geworden. Strooi de knoflook,
  2. droge kruiden en limoen eroverheen. Roer alles 5 minuten goed door elkaar en let erop dat de uien goed zacht zijn geworden.
  3. Meng de mango, rode ui en mangochutney in een grote kom. Bedek de kom en zet in de koelkast.
  4. Plaats ongeveer vijf plakjes avocado op iedere wrap en bestrooi het met een eetlepel fajitamix. Top af met mangosalsa en besprenkel met verse koriander.
  5. Vouw de wraps stevig samen en verpak ze in folie voor een snelle snack of serveer ze met salade en krokante aardappeltjes.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten