Recepten
Mango Salsa Fajita met Quorn Vegetarische Stukjes
Geniet van een heerlijke wrap met gebakken en gekruide Quorn stukjes met verse mango en avocado.
Voor 2
50 min
Kost wat moeite
430 cal
(Per portie)
21 g of vet
Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen
Arm aan verzadigde vetten
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 175 g Quorn vegetarische stukjes
- 1 eetlepel plantaardige olie
- ½ ui, in ringen gesneden
- ½ rode paprika, in dunne plakjes gesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel gedroogde chilizaadjes
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel gemalen koriander
- schil en sap van ½ limoen
- ½ mango, in blokjes gesneden
- ½ rode ui, in stukjes gesneden
- ¼ theelepel citroensap
- 2 theelepels mangochutney
- ½ rijpe avocado, ontschild, ontpit en in plakjes gesneden
- 2 tortilla's, opgewarmd
- Verse koriander, fijngehakt
Recept
- Verhit de plantaardige olie in een grote pan met anti-aanbaklaag. Voeg de Quorn Stukjes toe en bak ze 5 minuten of tot ze goudbruin kleuren. Voeg de ui en paprika toe, en bak nogmaals 5 minuten of tot ze zacht zijn geworden. Strooi de knoflook,
- droge kruiden en limoen eroverheen. Roer alles 5 minuten goed door elkaar en let erop dat de uien goed zacht zijn geworden.
- Meng de mango, rode ui en mangochutney in een grote kom. Bedek de kom en zet in de koelkast.
- Plaats ongeveer vijf plakjes avocado op iedere wrap en bestrooi het met een eetlepel fajitamix. Top af met mangosalsa en besprenkel met verse koriander.
- Vouw de wraps stevig samen en verpak ze in folie voor een snelle snack of serveer ze met salade en krokante aardappeltjes.