Recepten

Lasagne van Quorn Vegetarisch Fijngehakt en Courgette

Zin in een aanlokkelijk vleugje Italië? Probeer dan ons overheerlijke lasagnerecept met Quorn-fijngehakt. Verse selder, ui en look, perfect gegrild in een hemels sausje van pesto en tomatenpuree, gemengd met Quorn-fijngehakt en bedekt met sappig gegrilde courgettereepjes en ricotta. Bedekt met kerstomaatjes en gebakken in de oven: een lust voor het oog!

Voor 4

45 min

Kost wat moeite

385 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarisch fijngehakt

Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 300 g Quorn Vegetarisch Fijngehakt
  • 2 grote courgettes, in de lengte in dunne plakken gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 geplette teentjes look
  • 2 selderstelen, in kleine stukjes gesneden
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 1 bouillonblokje opgelost in 100 ml heet water
  • 400 g passata
  • 3 eetlepels fijngehakte verse basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • Ingrediënten voor de topping
  • 250 g ricottakaas
  • 60 ml magere verse room
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 6 kerstomaatjes, doormidden gesneden, optioneel
  • 30 g vegetarische harde kaas, geraspt

Recept

  1. Verwarm de olie voor in een pan op een middelhoog vuur en bak de ui 4-5 minuten al roerend tot hij zacht wordt. Voeg de look en selder toe en laat 2 minuten verder bakken
  2. Roer de rode pesto, de bouillon en passata erdoorheen. Breng aan de kook, dek af, laat 10 minuten zachtjes sudderen en voeg dan het Quorn Fijngehakt toe. Dek af en laat 2 minuten verder bakken. Voeg de basilicum en oregano toe en kruid naar smaak met zout en vers gemalen zwarte peper
  3. Verwarm een grillpan voor op een hoog vuur en gril de plakken courgette aan elke zijde 1-2 min.
  4. Meng de ricotta, verse room, nootmuskaat, zout, peper en de helft van de harde kaas in een kom
  5. Bedek de bodem van een vuurvaste schotel met een laag gegrilde courgette, bedek met het mengsel van Quorn Fijngehakt en bedek met een tweede laag courgette. Lepel de ricottatopping eroverheen en werk af met kerstomaatjes, zwarte peper en de resterende kaas
  6. Bak 20 min. in een voorverwarmde oven op 200°C/400°F/Gasstand 6

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten