Recepten
Kleverige, Zoetzure Quorn Vegan Nuggets
Dit zeer smaakvolle, zoetzure recept met Quorn vegan nuggets is een absolute traktatie voor kinderen. De combinatie van lekkere lichtzure ananas, vijfkruidenpoeder, knoflook en geraspte gember zorgt voor onweerstaanbare, heerlijke smaken en aroma's. Serveer de knapperige, gouden nuggets met de geroerbakte verse groenten en gekookte rijst. Strooi, voor extra knapperigheid, wat sesamzaadjes over het gerecht.
Voor 4
30 min
Kost wat moeite
316 cal
(Per portie)
11 g of vet
Veganistisch
Gemaakt met Quorn vegan nuggets
Ingrediënten
- 280 gr. Quorn vegan nuggets
- 1 blikje (ongeveer 227 gr.) ananas in sap - snijd de ananas in stukjes
- 2 theelepels maïzena
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels honing
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder
- 2 teentjes knoflook - geschild en fijn geraspt
- 1 cm gember - geschild en fijn geraspt
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 grote rode of oranje paprika - zaadjes verwijderd en in plakjes gesneden
- 1 grote ui - in plakjes gesneden
- 130 gr. kleine suikermaïs - gehalveerd
- 130 gr. peultjes
- 1 teentje knoflook - in plakjes gesneden
- 1 cm gember- in fijne reepjes gesneden
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel lichte sojasaus
- Sesamzaadjes om te garneren
Recept
- Verwarm uw oven voor op 200 graden / gasstand 7 en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Laat de ananas uitlekken en bewaar het ananassap.
- Meng in een kleine pan de sesamolie, de sojasaus, de honing, de tomatenketchup, het vijfkruidenpoeder, de geraspte gember en de knoflook. Meng de maïzena met het ananassap en giet het in de pan. Verwarm tot de saus begint te borrelen en dikker wordt. Haal van het vuur.
- Neem de Quorn vegan nuggets, bestrijk ze met de saus en leg ze op de voorbereide bakplaat. Bak de nuggets gedurende 15 minuten tot ze kleverig, knapperig en goudbruin zijn. Houd de resterende saus warm om te dienen als een dipsaus.
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan, voeg de bereide groenten en de ananas toe en laat het geheel bakken. Roerbak het tot de groenten zacht zijn. Voeg vlak voor het serveren de sesamolie en de sojasaus toe. Goed roeren.
- Serveer de zoetzure nuggets met de gekookte rijst, de overgebleven saus en de geroerbakte groenten. Bestrooi met de sesamzaad.