Recepten

Katsu Curry met Quorn Vegetarische Stukjes

Hemelse smaken uit het Oosten, met verse wortelen, uien en look, kokosmelk, kruiden en specerijen, gecombineerd met smakelijke Quorn-blokjes. Versierd met geraspte limoenschil, limoensap en koriander, met kleefrijst en Japanse pickles. Voor een perfecte harmonie op je bord, en een verrukkelijk maal!

Voor 4

70 min

Kost wat moeite

226 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 300 g Quorn vegetarische stukjes
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 ui, geschild en fijngehakt
  • 5 hele teentjes knoflook, gepeld
  • ½ theelepel gember, fijngehakt
  • 2 wortelen, geschild en gehakt
  • 1½ eetlepel milde kerriepoeder
  • ½ theelepel garam masala
  • 1 eetlepel dikke sojasaus
  • 200 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 theelepels honing
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel olie
  • ½ theelepel geraspte limoenschil & limoensap
  • 2 eetlepels koriander, gehakt

Recept

  1. Verhit de kokosolie in een pan, voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit 2 minuten. Doe de wortels en de zoetzure groente erdoor en laat onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes koken met het deksel erop totdat de groente zacht is en begint te karamelliseren.
  2. Roer het kerriepoeder en de garam masala erdoor en laat 1 minuut doorkoken. Giet de sojasaus, groentebouillon, kokosmelk en honing erdoor en voeg het laurierblaadje toe. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat 20 minuten zachtjes stoven.
  3. Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus tot deze een zachte en egale consistentie heeft, en zet het vuur dan weer laag.
  4. Verhit 1 eetlepel olie op middelhoog vuur en bak de Quorn Vegetarische Stukjes 8 minuten.
  5. Voeg de gebakken Quorn Stukjes toe aan de saus, samen met de geraspte limoen, het limoensap en de koriander en breng daarna op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. Serveer met Thaise plakrijst en een salade van Japanse zoetzure groente.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten