Recepten

Kastanjebrood met Quorn Stukjes en cranberry’s

Probeer dit eenvoudige en smakelijke recept voor Kastanjebrood met Quorn Stukjes en Cranberry's. Vind recepten en maaltijdideeën voor je kerstdiner, van Quorn.

Voor 4

65 min

Kost wat moeite

267 cal
(Per portie)

6 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 300 gr. Quorn vegetarische stukjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote ui, fijn gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 ½ theelepel gedroogde salie
  • 200 gr. gemengde champignons, schoongemaakt en in blokjes gesneden
  • 1 groentebouillonblokje, opgelost in 50 ml heet water
  • 100 gr. volkoren broodkruimels
  • 1 geklopt ei
  • 60 gr. cranberry's
  • 80 gr. kant-en-klaar verpakte kastanjes, in blokjes gesneden
  • Breng op smaak met zwarte peper

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 190 ° C /gasovenstand 5. Bekleed een broodblik (met een inhoud van ongeveer 1 kilo) met bakpapier.
  2. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 4 minuten. Voeg de Quorn Stukjes, de knoflook en de salie toe en laat nog 3 minuten bakken. Voeg vervolgens de champignons en bouillon toe en laat 5 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat het een paar minuten koken.
  3. Doe de helft van het mengsel in een blender en pulseer 1 minuut. Plaats dit samen met de broodkruimels, het ei, de cranberry's en de kastanjes in de pan en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Plaats het mengsel in de beklede broodblik en druk stevig aan. Bedek met vetvrij papier en bak 30 minuten. Verwijder vervolgens de bovenste papierlaag en bak nog eens 20 minuten.
  5. Haal uit de oven en laat het 10 minuten staan, voordat je het serveert.
  6. Serveer met vers gestoomde groenten.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten