Loading
Recepten

Hoisin slacups met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Alle smaken van Azië belanden op je bord met deze heerlijke stoofpot van Quorn-fijngehakt, gemarineerd in een geglazuurde hoisinsaus, soja en sherry. Gefruit met lente-uitjes, waterkastanjes, taugé en een vleugje chili, en opgediend in een krokant slakopje met peultjes om lekker van te smullen. Een gezond maal dat je nog lang zal bijblijven!

Voor 4

20 min

Makkelijk

185 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarisch fijngehakt

Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  1. 300g Quorn Vegetarisch Fijngehakt
  2. 1 eetlepel olijfolie
  3. 2 eetlepels Hoisin saus
  4. 2 eetlepels sojasaus
  5. 2 eetlepels droge sherry of rijstwijn
  6. 1 theelepel rode chili, fijngesneden
  7. 4 lente-uitjes, fijngesneden
  8. 50g waterkastanjes, fijngesneden
  9. 50ml water
  10. • 100g rijstnoedels, gekookt
  11. 60g boonscheuten
  12. 10 suikererwten of peulen, fijngesneden en geblancheerd
  13. Slabladeren, little gem of Romeinse sla

Recept

  1. Meng de Hoisin saus, soja, sherry en chili in een kom. Voeg het afgekoelde Quorn Vegetarisch Fijngehakt toe, roer goed door elkaar om alles met de saus te omhullen en zet opzij
  2. Verwarm de olie in een wok of grote bakpan en bak de lente-uitjes 1 minuut
  3. Voeg het Quorn Vegetarisch Fijngehakt toe en roerbak 5 minuten. Voeg de waterkastanjes, de boonscheuten en het water toe en bak 1 minuut om de groentjes zachter te maken
  4. Om te dresseren schik je de slabladeren op serveerschalen, doe wat noedels onderaan de bladeren, vul aan met het Hoisin gehakt en garneer met boonscheuten en peulen of suikererwten

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten