Recepten

Groentebox met geroerbakte Quorn Vegetarische Stukjes

Je hoeft niks af te halen in de lunchpauze: kies in plaats daarvan voor deze zelfgemaakte, kleurrijke groentebox met geroerbakte Quorn Vegetarische Stukjes. Het is gezond en ontzettend gemakkelijk aan te passen aan jouw wensen: doe er bijvoorbeeld wat tamarisaus, cashewnoten en sriracha bij voor een Aziatische twist. Ook kun je de rijst gemakkelijk vervangen door jouw favoriete granen of peulvruchten voor wat extra eiwitten. Wat je er ook van maakt: dit is een verzadigende lunch die goed vult, zonder dat je van alles en nog wat hoeft voor te bereiden.

Voor 4

25 min

Makkelijk

246 cal
(Per portie)

4 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 200g Quorn vegetarische stukjes
  • Zakje korianderrijst van 250g
  • 200g broccoli (gesneden en gedurende 2 minuten gekookt)
  • Bakje cherrytomaatjes van 250g
  • Blikje zoete maïs van 200g
  • 100g diepvrieserwtjes
  • 1 middelgrote uit, gesneden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 eetlepel sesamzaadjes
  • Snufje zout

Recept

Roerbakken

  1. Verhit de pan en voeg 2 eetlepels olie toe.
  2. Voeg de gesneden ui toe en fruit deze totdat deze lichtbruin is. Voeg vervolgens de Quorn Vegetarische Stukjes toe en roer deze er zachtjes door.
  3. Breng het geheel op smaak met zout, gember en knoflookpoeder en laat het enkele minuten koken.
  4. Voeg daarna de diepvrieserwtjes toe en strooi de sesamzaadjes er overheen.
  5. Serveren: doe in 4 bakjes gelijke hoeveelheden geroerbakte mix en voeg daar de vers gesneden tomaten, zoete maïs, gekookte broccoli en korianderrijst aan toe.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten