Recepten

Groen ontbijt met Quorn Stukjes

Romige hartige polenta met goudkleurige Quorn Stukjes, ricotta en een groene groentenmix.

Voor 2

50 min

Kost wat moeite

476 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 175g Quorn vegetarische stukjes
  • 375ml groentebouillon
  • 125ml melk
  • ½ el boter
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 80g polenta
  • zout en peper
  • 38ml olijfolie
  • 75g courgettes, in plakjes gesneden
  • 63g doperwtjes, geblancheerd
  • ½ lente-uitje, gehakt
  • ½ el munt, gehakt + extra
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el bieslook, gehakt
  • ¼ groene chilipeper
  • 12g babyspinazie
  • 90g ricotta
  • 20g pistachenoten, gehakt

Recept

  1. Meng voor de polenta de groentebouillon, melk, boter en 1 gehakt teentje knoflook in een pan op een middelhoog vuur. Breng het mengsel aan de kook, voeg de polenta toe en zet het vuur laag. Laat 10-15 minuten koken tot het mengsel glad en door en door gaar is. Breng op smaak.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de Quorn Stukjes toe en bak ze gedurende 12 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
  3. Haal de Quorn Stukjes uit de pan met een schuimspaan; doe de courgettes in de pan en laat ze 2 minuten bakken. Meng de courgettes met de Quorn Stukjes, doperwtjes, lente-uitjes en gehakte munt. Breng op smaak.
  4. Meng voor de bieslookolie de resterende olijfolie en het knoflook met de appelciderazijn, het bieslook en de chili tot een glad mengsel. Breng op smaak.
  5. Werk elke portie polenta af met een paar Quorn Stukjes en het courgettemengsel, de babyspinazie, ricotta en pistachenoten. Besprenkel met de bieslookolie en voeg indien gewenst een paar blaadjes munt toe.

TIP: Vervang voor een decadentere en romigere polenta de melk door room of kokosroom.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten