Recepten

Glutenvrije zelfgemaakte pizza met Vegetarische Stukjes

Lang zal het niet duren voor je je tanden zet in deze geurige, smakelijke pizza: heerlijk goud gebakken, bedekt met een mengeling van Quorn-blokjes, chilivlokken, oregano en look, die vechten om de aandacht met paprika, zwarte olijven en verse basilicum. Het ziet er absoluut verrukkelijk uit en het is glutenvrij bovendien. Kan je nog wachten?

Voor 4

30 min

Een uitdaging

459 cal
(Per portie)

31 g of vet

Glutenvrij

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 150 g Quorn vegetarische stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 teentje geplette look
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1/2 oranje paprika, fijngesneden
  • ½ gele paprika, fijngesneden
  • 1 eetlepel zwarte olijven, gehalveerd
  • 50 g geraspte kaas of in stukken gescheurde vegetarische mozzarella
  • Verscheurde basilicumblaadjes
Ingrediënten voor de pizzabodem
  • 250 g glutenvrije bloem
  • 2 theelepel xanthaangom
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 50 g boter
  • 75 g geraspte kaas
  • 2 eetlepels gehakte verse andijvie, optioneel
  • 200 ml melk
Ingrediënten voor tomatensaus
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 60 ml groentenbouillon
  • 1 teentje geplette look
  • Bosje gehakte basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 220°C
  2. Om de pizzabodem te maken: zeef de bloem, de xanthaangom en het bakpoeder in een kom. Meng de boter erdoorheen, vervolgens de kaas en de gehakte andijvie. Voeg de melk beetje bij beetje toe om een deeg te vormen. Plaats op een bebloemd oppervlak en kneed gedurende een minuut om een soepel deeg te bekomen. Bedek met plasticfolie en zet opzij
  3. Meng de chilivlokken, de oregano, het zout, de zwarte peper en de look in een kom en voeg de Vegetarische Stukjes toe om ze er gelijkmatig mee te bedekken
  4. Verwarm 1 theelepel olijfolie voor in een bakpan op een gemiddelde temperatuur en bak de Vegetarische Stukjes 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal van het vuur en zet opzij
  5. Verwarm de resterende olie in een grote bakpan, voeg de ui en de paprika toe
  6. Om de tomatensaus te maken: breng alle ingrediënten voor de tomatensaus samen en meng goed door elkaar
  7. Verdeel het deeg in twee ballen. Rol elke bal uit tot je een ronde pizzabodem bekomt van 1 cm dik. Bestrijk met olie, spreid er de tomatensaus overheen en bedek met ui, paprika, de Vegetarische Stukjes en de olijven. Bestrooi met geraspte kaas of in stukken gescheurde mozzarella en basilicumblaadjes en bak gedurende 20 minuten in het midden van de oven tot de pizza goudbruin is.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten