Loading
Recepten

Geroosterde Quorn Filetreepjes met verse Spinaziesalade, Amandelen, Avocado en Tomatensap

Dit recept voor een licht spinazieslaatje met Quorn-blokjes en een minuutdressing kun je makkelijk gebruiken voor een doordeweekse lunch vol proteïnes en ijzer.

Voor 4

25 min

Makkelijk

307 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische filets

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 400 g verse spinazie
  • 80 g amandelschaafsel, geroosterd
  • 1 avocado
  • 4 Quorn filets, gesneden
  • 100 ml tomatensap
  • 10 ml extra vergine olijfolie
  • Zout, naar smaak toevoegen
  • Peper, naar smaak toevoegen

Recept

  1. Was de spinazie in koud water en laat goed uitlekken.
  2. Verwarm een kleine eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de geroosterde Quorn Filetreepjes goudbruin.
  3. Meng ondertussen het tomatensap met een eetlepel olijfolie, zout en peper en roer alles goed door.
  4. Schil en snijd de avocado en laat deze tot gebruik liggen onder een stukje vochtig keukenpapier.
  5. Maak de borden op: verdeel de verse spinazie over de borden, leg hierop de geroosterde Quorn Filetreepjes en garneer met de amandelen en avocadopartjes.
  6. Besprenkel met het mengsel van tomatensap en olijfolie.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten