Loading
Recepten

Gele linzencurry met pompoen, stukjes dés en platbrood

Curry’s zijn het ideale comfort food. Lekker kruidig en verwarmend, en je kunt er oneindig mee variëren! Ook zijn ze meestal rijk gevuld met peulvruchten en groenten, lekker gezond dus. Dankzij dit recept met vegetarische stukjes van Quorn hoef je het vlees geen moment te missen!

Voor 4

30 min

Kost wat moeite

447 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 350g Quorn vegetarische stukjes
  • 800g flespompoen, in kleine blokjes
  • 400g linzen uit blik
  • 400g sperziebonen
  • 400ml kokosmelk
  • 250ml water
  • 2 platbroden
  • 2 el gele currypasta
  • 15g verse peterselie
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Recept

  1. Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en voeg wanneer de olie is opgewarmd de gele currypasta toe en roer goed door. Pas op dat de currypasta niet aanbakt.
  2. Voeg na 3 minuten de pompoenblokjes samen met kokosmelk en water toe aan de pan en laat het geheel 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  3. Spoel de linzen om en laat deze uitlekken voordat je deze samen met de sperziebonen en de stukjes dés toevoegt aan de pan. Laat het geheel nog 5-10 minuten pruttelen op laag vuur.
  4. Bereid ondertussen het platbrood volgens de instructies op de verpakking.
  5. Serveer de gele linzencurry met pompoen en stukjes dés met platbrood.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten