Recepten
Geglazuurde Thaise Quorn Filets
Kruidig, verleidelijk en vol met exotische smaken uit Thailand. De filets worden geglazuurd met rode Thaise pasta, sojasaus, ahornsiroop en vers limoensap, verpakt in folie om de geurige aroma’s en heerlijke smaak van het Oosten te behouden. Dien op met een selectie van kleurrijke, gestoomde groentjes en in een mum van tijd vullen je smaakpapillen zich met onvergetelijke smaken.
Voor 3
30 min
Makkelijk
209 cal
(Per portie)
7,4 g of vet
Gemaakt met Quorn vegetarische filets
Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
Ingrediënten voor geglazuurde filets- 6 Quorn vegetarische filets
- 2 theelepels Thaise rode pasta
- 3 theelepels sojasaus
- Sap van een kleine limoen & zeste van een ½ limoen
- 3 theelepels esdoornsiroop
- 2 theelepels plantaardige olie
- 1 kleine rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 kleine oranje paprika, in stukjes gesneden
- 3 kolfjes babymaïs, doormidden gesneden en 3-4 minuten geblancheerd in kokend water
- 1 wortel, in staafjes gesneden
- 2 kleine courgettes, in dikke staafjes gesneden
- 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt
- 1 ½ theelepel rauwe gember, fijngehakt
- 3 theelepels groentenbouillon
- Bosje koriander, fijngehakt
Recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng alle ingrediënten voor het glazuur in een kom. Voeg de Quorn Filets toe en meng goed door elkaar.
- Meng de ingrediënten voor de gestoomde groentjes.
- Maak uit aluminiumfolie 2 zakjes van ongeveer 20 cm groot. Vul ze met de helft van de groentenmix en 2 van de geglazuurde Quorn Filets.
- Sluit de zakjes door de randen om te vouwen. Plaats de gesloten zakjes op een bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de oven. Bestrooi met fijngehakte koriander en serveer.