Recepten

Curry met Quorn Fijngehakt, Spinazie en Zoete aardappel

Probeer dit snelle curryrecept met spinazie en zoete aardappel. Met Quorn-fijngehakt, ui, babyspinazie, mango, gember en zoete aardappel, belegd met verse koriander. 15 minuutjes en je kan aan tafel!

Voor 4

15 min

Makkelijk

315 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarisch fijngehakt

Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 300 g Quorn vegetarisch fijngehakt
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder, mild
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gedoogde chilivlokken
  • 1 middelgrote ui, geraspt
  • 1 stuk gemberwortel, ca. 4 x 2 cm, geraspt
  • 1 kleine zoete aardappel, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 150 ml gezeefde tomaten
  • 300 ml hete groentebouillon
  • 100 g kant-en-klare gewassen jonge spinazieblaadjes
  • 125 g mango, in stukken gesneden, (voorgesneden verkrijgbaar bij de meeste supermarkten)
  • 1 bos verse koriander, fijngesneden
  • 1 bosje verse munt, fijngesneden

Recept

  1. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de specerijen 1-2 minuten. Voeg de geraspte ui, gember en zoete aardappel toe. Bak nog 3 minuten door
  2. Roer de gezeefde tomaten en bouillon erdoor en breng aan de kook. Dek de pan af en kook 2 minuten, roer daarna het Quorn Fijngehakt erdoor. Doe de deksel op de pan en roer af en toe. Voeg de spinazie en mangoblokjes toe en kook nog eens 2 minuten
  3. Breng op smaak met zout en peper en roer er verse koriander en munt door

Serveer met kleine papadums.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten