Recepten

Recept voor Italiaanse Ciabatta met Tomaat, Mozzarella en Vegetarische Worsten

Hier kan niets tegen op: druipende mozzarella en heerlijke Quorn-worsten op een Italiaans ciabattabroodje. Probeer het eens en laat ons weten wat je ervan vindt.

Voor 3 - 4

20 min

Makkelijk

454 cal
(Per portie)

16 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarische chipolata’s

Ingrediënten

  • 1 pak Quorn vegetarische chipolata’s
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 grote ciabatta, in 2 gesneden
  • 230g gehakte tomaten met kruiden en look
  • 25g ontpitte zwarte olijven, gehalveerd
  • 4 eetlepels verse basilicumbladen, gehakt (+ enkele blaadjes voor de afwerking)
  • 75g Mozzarella kaas
  • 25g Cheddar kaas

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Bak de Quorn worsten in de plantaardige olie tot ze goudbruin zijn. Snij ze dan in kleine stukjes.
  2. Smeer op elke zijde van de ciabatta de mengeling van tomaten met kruiden en look. Leg hierop de Quorn worsten, de olijven, de basilicum, de Mozzarella kaas en de Cheddar kaas. Kruid af met zwarte peper.
  3. Bak nog 10 à 12 minuten of tot de ciabatta goudbruin is en de kaas gesmolten
  4. Werk af met de overige basilicumblaadjes

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten