Loading
Recepten

Carbonara met Quorn Vegan Smoky Ham

Dit snelle en makkelijke recept is de perfecte veganistische maaltijd voor doordeweeks. De saus is heerlijk romig en je kunt plakjes kastanje-champignons of kappertjes toevoegen om je eigen draai te geven aan deze veganistische variant op een Italiaanse klassieker.

Voor 4

15 min

Kost wat moeite

463 cal
(Per portie)

Veganistisch

Gemaakt met Quorn Vegan Smoky Ham Free Slices

Glutenvrij

Ingrediënten

  • 120 g Quorn Vegan Smoky Ham Free Slices
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjallotjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels bloem
  • 400 ml sojamelk
  • Zout en peper
  • 5 g platte peterseliebladeren, fijn gemaakt
  • 300 g spaghetti
  • Extra platte peterseliebladeren ter garnering

Recept

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjallotjes toe en bak 3 minuten.
  2. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  3. Voeg de bloem toe, roer goed om alles met bloem te bedekken en bak gedurende 1 minuut.
  4. Voeg langzaam de (soja)melk toe. Gebruik een garde om klontjes te voorkomen. Breng aan de kook en draai het vuur omlaag als het geheel op sausdikte is. Voeg de toe en roer om ze op te warmen.
  5. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de fijne peterselie toe.
  6. Kook de spaghetti zoals op de verpakking aangegeven en giet af. Voeg de spaghetti aan de saus toe.
  7. Verdeel het geheel in voorverwarmde schalen en garneer met de platte peterseliebladeren.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten