Loading
Recepten

Caprese-frittata met balsamico-crèmesaus

Een lichte en luchtige frittata met Quorn Vegetarische Stukjes, geroosterde trostomaten en mozzarella.

Voor 6

100 min

Kost wat moeite

400 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 200g Quorn vegetarische stukjes
  • 400g trostomaten + extra ter garnering
  • 30ml olijfolie
  • 8 grote vrije-uitloopeieren
  • 250ml room
  • 7 theelepels edelgistvlokken
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • zout en peper
  • 3 eetlepels balsamico-azijn
  • 180g mozzarella, gescheurd
  • handvol basilicumbladeren

Recept

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Leg de tomaten op een bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze 10 minuten. Verlaag de temperatuur van de oven tot 170°C.
  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de Quorn Vegetarische Stukjes toe en bak ze 8 minuten.
  3. Mix de eieren, de helft van de room, 1 eetlepel edelgistvlokken en knoflook met een garde tot een glad mengsel. Spray bakspray over een hittebestendige pan of bord van 18cm. Schenk er het eiermengsel in en besprenkel het met alle tomaten en de helft van de gebakken Quorn Vegetarische stukjes. Bak 15-20 minuten, totdat het geheel stevig en goudkleurig is.
  4. Mix het restant van de room en edelgistvlokken met de balsamoco-azijn in een kleine sauspan om de balsamico-crèmesaus te maken. Verhit het mengsel op middelhoog vuur en bak het 3 minuten.
  5. Schep de resterende Quorn Vegetarische Stukjes over de frittata. Voeg een paar gesneden trostomaten toe. Verspreid de mozzarella en basilicumbladeren over het geheel. Serveer de frittata in punten, besprenkeld met de warme basilicum-crèmesaus, met wat geroosterd brood erbij.

TIP: Desgewenst kan mozzarella prima worden vervangen door andere kaasalternatieven zoals fior di latte, bocconcini of ricotta.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten