Loading
Recepten

Braziliaanse salade met Quorn Vegetarische Filets

Bezorg je smaakpapillen een feestje met dit heerlijke, pittige Braziliaanse slaatje. Zoete paprika, avocado, mango en Quorn-filets, klaargemaakt en gekruid met vers limoensap, olijfolie, ahornsiroop en chili. Een gezond, spannend en aanlokkelijk gerecht, waarvan je Braziliaanse danstenen beginnen krullen!

Voor 4

15 min

Makkelijk

269 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische filets

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 4 Quorn vegetarische filets, elk in ongeveer 4 stukken gesneden.
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout, zwarte peper en limoensap naar smaak
  • 1 puntpaprika, in fijne reepjes gesneden
  • 1 rijpe mango, gepeld en in stukken gesneden
  • 1 rijpe avocado, fijngesneden
  • 1 grote slatomaat, fijngesneden
  • 75g rucola, gewassen en droog
  • 75g waterkers, gewassen en droog
  • 1 eetlepel geroosterde pompoenzaden
Voor de dressing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel esdoornsiroop
  • 1 kleine rode chili, fijngesneden
  • ½ theelepel zout

Recept

  1. Warm de olie op in een grote pan. Voeg de stukken Quorn Vegetarische Filets toe en bak 5-6 minuten tot ze gaar zijn. Kruid goed af met zout, zwarte peper en een beetje limoensap.
  2. Schik de sla-ingrediënten op een grote schotel, leg er de Quorn Vegetarische Filets bovenop en werk af met de dressing.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten