Recepten
Braziliaanse salade met Quorn Vegetarische Filets
Bezorg je smaakpapillen een feestje met dit heerlijke, pittige Braziliaanse slaatje. Zoete paprika, avocado, mango en Quorn-filets, klaargemaakt en gekruid met vers limoensap, olijfolie, ahornsiroop en chili. Een gezond, spannend en aanlokkelijk gerecht, waarvan je Braziliaanse danstenen beginnen krullen!
Voor 4
15 min
Makkelijk
269 cal
(Per portie)
7.1 g of fibre
(Per portie)
Gemaakt met Quorn vegetarische filets
Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 4 Quorn vegetarische filets, elk in ongeveer 4 stukken gesneden.
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout, zwarte peper en limoensap naar smaak
- 1 puntpaprika, in fijne reepjes gesneden
- 1 rijpe mango, gepeld en in stukken gesneden
- 1 rijpe avocado, fijngesneden
- 1 grote slatomaat, fijngesneden
- 75g rucola, gewassen en droog
- 75g waterkers, gewassen en droog
- 1 eetlepel geroosterde pompoenzaden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel esdoornsiroop
- 1 kleine rode chili, fijngesneden
- ½ theelepel zout
Recept
- Warm de olie op in een grote pan. Voeg de stukken Quorn Vegetarische Filets toe en bak 5-6 minuten tot ze gaar zijn. Kruid goed af met zout, zwarte peper en een beetje limoensap.
- Schik de sla-ingrediënten op een grote schotel, leg er de Quorn Vegetarische Filets bovenop en werk af met de dressing.