Loading
Recepten

Bonenschotel met Quorn Vegetarische Chipolata Worsten 

Zo maak je een gezondere stoofschotel van worst: gebruik Quorn-worsten, bruine champignons, paprika, bonen en tomatenpuree. Je hebt twee van de vijf groenten binnen en het zit ook vol proteïnes.

Voor 4

15 min

Makkelijk

342 cal
(Per portie)

17 g of vet

Gemaakt met Quorn vegetarische chipolatas

Ingrediënten

  1. 1 pak Quorn Vegetarische Chipolata Worsten (eerst ontdooien als ze diepgevroren zijn), lichtbruin aangebakken in een beetje olie en schuin in drie stukken gesneden
  2. 2 eetlepels plantaardige olie
  3. 1 ui, zeer fijn gefruit
  4. 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  5. 150 g kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  6. 200 g diepgevroren paprikamix, in reepjes
  7. 1½ eetlepel gerookte paprikapoeder
  8. 400 g gezeefde tomaat, met knoflook en ui
  9. 150 ml groentebouillon (op basis van 1 groentebouillonblokje)
  10. 400 g uitgelekte bonen naar keuze – bruine, witte of kievitsbonen
  11. Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  12. 2 eetlepels versgehakte peterselie

Recept

  1. Verhit de olie in een grote braadpan, voeg de gesnipperde ui toe en fruit op middelhoog vuur tot ze zacht is.
  2. Voeg de knoflook, champignons en paprika toe en bak nog 3 minuten. Roer de paprikapoeder erdoor en bak nog een minuut.
  3. Roer de gezeefde tomaat en de groentebouillon erdoor.
  4. Roer de bonen en de in stukken gesneden Quorn Vegetarische Chipolata Worsten erdoor en laat 6 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de gehakte peterselie.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten