Recepten
Bonenschotel met Quorn Vegetarische Chipolata Worsten
Zo maak je een gezondere stoofschotel van worst: gebruik Quorn-worsten, bruine champignons, paprika, bonen en tomatenpuree. Je hebt twee van de vijf groenten binnen en het zit ook vol proteïnes.
Voor 4
15 min
Makkelijk
342 cal
(Per portie)
17 g of vet
Gemaakt met Quorn vegetarische chipolatas
Ingrediënten
- 1 pak Quorn Vegetarische Chipolata Worsten (eerst ontdooien als ze diepgevroren zijn), lichtbruin aangebakken in een beetje olie en schuin in drie stukken gesneden
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 ui, zeer fijn gefruit
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 150 g kastanjechampignons, in plakjes gesneden
- 200 g diepgevroren paprikamix, in reepjes
- 1½ eetlepel gerookte paprikapoeder
- 400 g gezeefde tomaat, met knoflook en ui
- 150 ml groentebouillon (op basis van 1 groentebouillonblokje)
- 400 g uitgelekte bonen naar keuze – bruine, witte of kievitsbonen
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 2 eetlepels versgehakte peterselie
Recept
- Verhit de olie in een grote braadpan, voeg de gesnipperde ui toe en fruit op middelhoog vuur tot ze zacht is.
- Voeg de knoflook, champignons en paprika toe en bak nog 3 minuten. Roer de paprikapoeder erdoor en bak nog een minuut.
- Roer de gezeefde tomaat en de groentebouillon erdoor.
- Roer de bonen en de in stukken gesneden Quorn Vegetarische Chipolata Worsten erdoor en laat 6 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de gehakte peterselie.