Recepten

Quorn bitterballen met Vegetarisch Fijngehakt

Met hun knapperige, gouden korstje en smeuïge vulling van Quorn Fijngehakt zijn deze bitterballen gewoon onweerstaanbaar. Serveer met wat granenmosterd voor een extra kick!

40 min

Kost wat moeite

120 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarisch fijngehakt

Eiwitrijk
Bron van vezels
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 175 g Quorn vegetarisch fijngehakt
  • 1/2 eetlepel plantaardige olie
  • 40 g boter
  • 70 g bloem
  • 300 ml bouillon
  • 1/2 halfgrote ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel vegetarische Worcestershiresaus of sojasaus
Voor de korst
  • 3 eetlepels gewone bloem
  • 2 eieren
  • 100 g broodkruim
  • Granenmosterd bij het serveren
  • Zonnebloemolie voor het frituren

Recept

  1. Bak het Fijngehakt lichtbruin in een middelgrote pan in 1/2 eetlepel plantaardige olie. Zet opzij.
  2. Smelt de boter in een andere pan, voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot je een dikke roux bekomt. Voeg langzaam de bouillon toe tot zich een zachte, dikke saus vormt. Haal van het vuur en voeg het Fijngehakt toe, de ui, de peterselie en de Worcestershiresaus. Kruid af naar smaak.
  3. Lepel de mengeling in een ondiep bord en zet in de koelkast tot ze vast wordt.
  4. Doe de bloem, de eieren en het broodkruim in aparte ondiepe borden. Neem een eetlepel van de mengeling en rol tot balletjes. Rol de balletjes doorheen de bloem, dan door het ei en ten slotte door het broodkruim. Plaats de balletjes op een schotel en zet ze een uur in de koelkast.
  5. Vul een diepe pan met olie of verwarm een friteuse voor tot 190°C. Doe een handvol bitterballen in de olie en bak ze in ongeveer 2 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met granenmosterd.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten