Recepten
BBQ Teriyaki Quorn Filets en Ananas Buddha Bowl
Houd het deze zomer vers en gezond met deze smaakvolle Oosters geïnspireerde Buddha Bowl. Het is perfect voor de BBQ, maar kan ook in een grillpan bereid worden.
Voor 4
40 min
Kost wat moeite
282 cal
(Per portie)
10 g of vet
20 g of fibre
(Per portie)
Gemaakt met Quorn vegetarische filets
Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
Voor de spiesen:- 1 pakket Quorn vegetarische filets
- 2 schijfjes ananas, vers of uit blik
- 150ml water
- 3 eetlepels tamari
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel mirin
- ½ eetlepel ahornsiroop
- ½ eetlepel arrowroot poeder
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel verse gember, geraspt
- ¼ theelepel zwarte peper
- 1 pak voorgekookte quinoa
- 80g Romeinse sla, versnipperd
- 50g rode kool, versnipperd
- ½ rode paprika, fijn gesneden
- 1 wortel, geraspt
- 2 lente-uien, fijn gesneden
- 80g kant en klare edamame bonen
- ½ komkommer, in linten gesneden
- 4 radijsjes, fijn gesneden
- 5g verse koriander, fijn gesneden
- 1 rode chilipeper, fijn gesneden
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 1 eetlepel pinda's, geplet
- 4 schijfjes limoen
Recept
- Om de spiesen te maken, spies de Quorn Filets en ananas aan vooraf gedrenkte houten spiesen. Leg het geheel opzij.
- Om de teriyaki marinade te maken, doe alle ingrediënten in een kleine pan en zet op een medium vuur. Klop de ingrediënten totdat de saus dikker wordt. Kwast ¾ van dit mengsel over de spiesen.
- Leg de spiesjes op een voorverwarmde gas of houtskool BBQ en bak ze voor 12-15 minuten. Draai ze af en toe om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig gaar worden. Eenmaal gaar, verwijder de filets en ananas van de spiesen. Snij de filets diagonaal door en hak de ananas in grove stukken. Leg het geheel opzij.
- Om de salade te maken, neem een grote kom en meng de quinoa, sla, rode kool, rode paprika, wortel en lente-uien. Verdeel de salade over vier kommen en bedek het in een Buddha Bowl stijl met de gebraden filets, gegrilde ananas, edamame bonen, komkommer linten en radijsjes. Garneer met de koriander, rode chilipeper, sesamzaadjes, gemalen pinda's en limoen schijfjes. Besprenkel het geheel met de overgebleven teriyaki saus klaar om te serveren.