Loading
Recepten

Aziatische Roerbakschotel met fijngesneden Courgette en Quorn Stukjes

Dit Chinees-geïnspireerde roerbakgerecht gebruikt courgettenoedels als koolhydraatarm, glutenvrij alternatief voor traditionele noedels. Het zit boordevol proteïnes en groenten: heerlijk en hartig!

Voor 4

10 min

Makkelijk

217 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 250 g Quorn Stukjes
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels rijstwijn
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 courgettes, in dunne slierten gesneden met een courgettesnijder of dunschiller
  • 1 wortel, geschild en gesneden in luciferhoutjes
  • 2 lente-uitjes, gesneden
  • 125 g peulen, in de lengte doormidden gesneden
  • 2 paksoi, in stukken gescheurd
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels yuzu (indien niet verkrijgbaar, gebruik 2 delen mandarijnensap en 1 deel grapefruitsap)

Recept

  1. Maak de marinade door alle marinade-ingrediënten te mengen in een kom. Roer de Quorn Stukjes erdoor, dek af en laat 20 minuten afkoelen in de koelkast.
  2. Verhit de plantaardige olie en bak de gemarineerde Quorn Stukje in 4-5 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
  3. Roerbak in dezelfde pan de courgettesliertjes en andere groenten in de kokosolie gedurende 4-5 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Verdeel de groente over de borden, leg de Quorn Stukje erop en besprenkel met de dressing.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten