Recepten
Aziatische Roerbakschotel met fijngesneden Courgette en Quorn Stukjes
Dit Chinees-geïnspireerde roerbakgerecht gebruikt courgettenoedels als koolhydraatarm, glutenvrij alternatief voor traditionele noedels. Het zit boordevol proteïnes en groenten: heerlijk en hartig!
Voor 4
10 min
Makkelijk
217 cal
(Per portie)
Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen
Arm aan verzadigde vetten
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 250 g Quorn Stukjes
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels rijstwijn
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 courgettes, in dunne slierten gesneden met een courgettesnijder of dunschiller
- 1 wortel, geschild en gesneden in luciferhoutjes
- 2 lente-uitjes, gesneden
- 125 g peulen, in de lengte doormidden gesneden
- 2 paksoi, in stukken gescheurd
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 2 eetlepels yuzu (indien niet verkrijgbaar, gebruik 2 delen mandarijnensap en 1 deel grapefruitsap)
Recept
- Maak de marinade door alle marinade-ingrediënten te mengen in een kom. Roer de Quorn Stukjes erdoor, dek af en laat 20 minuten afkoelen in de koelkast.
- Verhit de plantaardige olie en bak de gemarineerde Quorn Stukje in 4-5 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
- Roerbak in dezelfde pan de courgettesliertjes en andere groenten in de kokosolie gedurende 4-5 minuten tot ze zacht zijn.
- Verdeel de groente over de borden, leg de Quorn Stukje erop en besprenkel met de dressing.