Loading
Recepten

Aziatische Noedelsoep met Quorn Vegetarische Stukjes

Een bouillon met knoflook, gember, chilipepertjes, gevuld met Quorn Vegetarische Stukjes, rijstnoedels en groenten.

Voor 2

40 min

Kost wat moeite

316 cal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn vegetarische stukjes

Arm aan verzadigde vetten
Rijk aan vezels
Rijk aan proteïnen

Ingrediënten

  • 150 g Quorn vegetarische stukjes
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 45 g ui, fijngesneden
  • ¼ groene chilipeper, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • ½ eetlepel gember, fijngeraspt
  • 1 steranijs
  • ½ eetlepel misopasta
  • ½ eetlepel rijstazijn
  • ½ eetlepel sojasaus
  • ½ eetlepel hoisinsaus
  • 750 ml groentebouillon, warm
  • 40 g rijstnoedels
  • 90 g exotische paddenstoelen, in stukken gehakt
  • 40 g baby paksoi, gehalveerd
  • 20 g edamame bonen
  • 12 g taugé
  • 12 g sugarsnaps
  • 12 g lente-uitjes, in dunne reepjes gesneden
  • 12 g verse koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel muntblaadjes

Recept

  1. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur; voeg de uien, chilipepers, knoflook en gember toe en fruit 2 minuten. Roer er de steranijs, misopasta, rijstazijn, sojasaus, hoisinsaus en groentebouillon door. Laat de bouillon 5 minuten zachtjes koken.
  2. Voeg de gebakken Quorn Vegetarische Stukjes en rijstnoedels toe en kook weer 2 minuten. Voeg de champignons en paksoi toe en laat nog een 1 minuut zachtjes koken. Roer de edamame bonen, taugé, sugarsnaps, lente-uitjes en koriander erdoor.
  3. Schep de soep in grote kommen en strooi er wat fijngehakte muntblaadjes over.

Chefs tip

Als je wilt, kun je de rijstnoedels eenvoudig vervangen door andere vegan noedels, zoals udon- of sobanoedels. Exotische paddenstoelen zoals shiitake, shimeji en oesterzwammen zijn perfect voor deze soep.

Inspirerende recepten

Bekijk alle recepten